Vopsitorii
ANTIMUCEGAI
Sisteme de vopsitorii fungicide
 

 
Tencuieli
ANTIIGRASIE
La pereti din zidarie
Lucrari
 

 
Hidroizolatii
SI REABILITARI
Membrane bituminoase
Sisteme de hidroizolatii elastomerice
 
TENCUIELI

Antiigrasie la pereti din zidarie
 
 
Utilizarea
 
Sistemul de tencuiala antiigrasie se utilizeaza la tencuirea peretilor interiori si exteriori afectati de actiunea apei ce urca datorita fenomenului de capilaritate. Rafinamentul produsului se afla in detaliu : porii sistemului comunica prin intermediul unor microcapilare prin care apa transportata prin ascensiune microcapilara poate trece numai sub forma de vapori.
Sarurile care ar putea distruge tencuiala nu încap în aceste spatii si ramân în zidarie în forma diluata , neputând sa se cristalizeze si sa deterioreze tencuiala . Din acest motiv procesul de difuzie a vaporilor nu se opreste niciodata , tencuiala ramânând uscata si intacta .
 
Rentabilitate si eficienta
 
● Se aplica usor si simplu.
● Mortarul gata preparat are o lucrabilitate deosebit de buna.
● Nu necesita lucrari deosebit de costisitoare ca: analiza sarurilor din zidarie, tratamente chimice preliminare împotriva formarii sarurilor, lLucrari de hidroizolatii orizontale ulterioare, elimlnandu-se astfel costuri foarte ridicate de material si tehnologii de executie costisitoare si complicate.
● Nu necesita efortul aplicarii complicate a mai multor produse pentru formarea sistemului de reparatii.
● Nu necesita timp lung de asteptare.
● Face priza buna pe zidarie din piatra de toate tipurile , inclusiv pe zidarie mixtã , cu conditia ca suportul sa aiba capacitatea portanta necesara.
● Eliminarea umezelii din zidarie este asigurata doar de un singur strat de tencuiala.
● Tencuiala antiigrasie are un efect de vaporizare practic nelimitat in conditii nomnale de mediu si asigura un climat sanatos pe toata durata de iata a cladirii.
 
 
Structura sistemului
 
Tencuiala antiigrasie grosiera
Formata dintr-un strat de aderenta si un strat de tencuiala grosier in grosime totala de min. 20 mm, la un consum estimativ de material de cca. 25 kg mortar uscat la 1 mp. Mortarul se aplica cu mistria pe suportut bine umezit in prealabil dupa care se trage si se egalizeaza cu dreptarul.
 
Tencuiala antiigrasie fina
Se utilizeaza ca strat de fnisaj. Consumul estimativ este de cca. 3 kg/mp la 1 mm pana la 2 mm grosime strat. Inaintea aplicarii stratului de finisare suportul se umezeste puternic pana la saturatie. Se va evita driscuirea fina la groslmi de peste 5 mm.
 
Zugraveli
Pe tencuiala antiigrasie se pot aplica, dupa intarirea tenculelii, zugraveli de diferite culori, respectandu-se conditia ca zugravelile respective sa permita respiratia tencuielii antiigrasie. Cele mai bune rezultate s-au obtinut pana in prezent cu vopsele pe baza de silicati - fara nici un fel de adaos de material plastic precum si cu zugraveli minerale pure pe baza de var si ciment.
 
 
Pregatirea suportului
 
Se indeparteaza complet tencuiala veche pana la cota maxima afectata in mod vizibil de umezeala plus inca pe o inaltime egala cu de doua ori grosimea peretelui. Se adancesc rosturile dintre caramizi la cca. 20 mm. Se asigura un suport portant pentru tencuiala.
Se indeparteaza resturile de mortar si praful. Zidaria se repara tot cu mortar antiigrasie.
NU se aplica nici un fel de tratament chimic preliminar impotriva formarii sarurilor.
 
 
 
 
Home | Despre noi | Produse | Servicii | Contact
 
@2012 Marca inregistrata eBusiness by: